logga, Nordens Bildergalleri nordens bilder, aktuellt


halsring, äppelblom av Ulla Holm

Galleri Nordens Bilder har tidigare nästan varje år anordnat Mannekänguppvisning med unika smycken i Kungälvs Kvarn eller under senare år på andra platser ex Kulturhuset Vingen i Amhult, Torslanda för att göra konstpubliken uppmärksam på den unika och höga kvalitén hos svensk smyckekonst.
Smycken är inte enbart konsthantverk utan också konst med elegant och ren formgivning, som beundras och väcker uppmärksamhet runt om i världen.
Smycken ska egentligen inte ses i glasmontrar där den sobra enkelheten ibland går förlorad, och där de får distans till betraktaren. Verkligt liv får de först med olika typer av användare, som ger smycket utstrålning och en speciell inramning. Det finns smycken för alla smakriktningar och en bärare kan prägla och förvandla hela sin personlighet med ett unikt silverarbete. Det är därför så roligt att visa hur helt vanliga kvinnor, korta, långa, smala knubbiga, äldre och yngre kan bära smycken på olika sätt och få dem att leva. I dessa visningar har ett 20-tal av våra mest kända silversmeder deltagit med halsband, armband, ringar, örhängen och broscher.
Visningarna arrangeras både offentligt och för privata grupper med försäljning efteråt.